Gyakori kérdések

Milyen méretű csöveket tudnak vizsgálni?

Nagyobb készülékünkkel akár 40mm-től 300mm-ig vizsgálható cső keresztmetszet biztosított. Csőhosszban 35 méter lehet az egy pontról indított csatorna hossz. Kisebb készülékünk ennél kisebb furaton is befér (8mm-es fejjel rendelkezik), de ez csak rövidebb hossz megtekintésére alkalmas.

Hogyan zajlik a kamerás csatornavizsgálat?

Először a helyszín előkészítése történik. Például szennyezett csatornák esetében egy tisztítás az első lépés. Utána megkezdődhet a csatorna kamerázása. A készülék folyamatos színes élő képet ad. Mikor megtaláltuk a probléma forrását, igény esetén helymeghatározó készülékünkkel  megkeressük annak fizikai helyzetét és megjelöljük.

A teljes csőkamerázás 10-30 perc alatt is megtörténhet, míg ha szükséges tiszítás, illetve nehezen megközelíthető helyen a helymeghatározás  ennél jóval több időt igényelhet.

Hogyan történik a helymeghatározás?

Mikor rátaláltunk a monitoron keresztül a probléma forrására, a kamerás fejet nem mozdítjuk el onnan. Ekkor egy másik eszköz segítségével ennek a kamerás fejnek a helyzetét tudjuk pontosan bemérni, majd ha megvan, akkor megjelöljük azt.

Milyen készülékkel történik a vizsgálat?

Az igények alapján több készülék áll rendelkezésünkre:

  • Csövek, csatornák rejtett hibáinak felderítése - Rothenberger Rocam 4 Plus ipari csőkamerás vizsgáló berendezés
  • Pontos helymeghatározás - a Rothenberger Roloc Plus helymeghatározó készülékkel
  • Kisebb üregek, helyek vizsgálata - Rothenberger Roscope i2000 készülék
Hogyan kapom meg a vizsgálat eredményét?

Helymeghatározás esetén megjelöljük a probléma helyét. Ezen felül, amennyiben kéri, adathordozóra is ki tudjuk írni a csatornakamerázásról történt videófelvételt.